Отделението по ревматология лекува напълно безплатно 100 пациенти
УМБАЛ "Пловдив"
УМБАЛ "Пловдив"
Лечебно заведение
Отделението по ревматология лекува напълно безплатно 100 пациенти

Отделението по ревматология лекува напълно безплатно 100 пациенти

Екипът чества 10 г. от създаването на специализираното звено, в което през 2015 г. са лекувани 1500 пациенти

Над 100 пациенти се лекуват напълно безплатно в отделението по ревматология в МБАЛ “Пловдив”. Терапията, която им осигурява и най-съвременните медикаменти, не се заплаща от НЗОК, държавата, болницата, нито от тях самите, благодарение на това че се финансира от различни международни програми. Лечението се провежда на световно ниво с модерни медикаменти, заяви началникът на отделението д-р Иван Горанов в поздравлението си към екипа по повод 10 г. от създаване на звеното.

Тържествен водосвет отслужиха отец Петър и отец Теодосий. На него присъства ръководството на болницата, началници на отделения и старши сестри, началници на отдели, както и бивши служители на отделението. Отец Петър и отец Теодосий благословиха присъстващите и припомниха, че медицината е наука, но преди всичко е любов към човека.

В навечерието на Великден имаме повод да честитим на отделенията по ревматология и по физикална и рехабилитационна медицина 10 г. от откриването, заяви директорът на МБАЛ “Пловдив” доц. д-р Георги Йорданов. Той отбеляза, че стартът е съвпаднал с неговия първи мандат в болницата. “Пътят не беше лек, но съм впечатлен от вашия позитивизъм, вяра и надежда, че нещата ще се случат и ето вече 10 години облекчавате страданията на пациентите”, добави той. От името на ръководството им дари копие на чудотворната икона на света Богородица от Бачковския манастир и пожела благодатната светлина да осветява пътя им и да помага.

Началникът на отделението д-р Горанов сподели, че ползата от неговото безсъние преди 10 г. е създаването на това звено, което е първото извън структурата на Медицинския университет в Пловдив. Близо 20 000 души са преминали през стационара от разкриването, а през 2015 г. лекуваните са 1500. Д-р Горанов заяви, че неговата най-голяма гордост е липсата на текучество на персонала на фона на останалите болници. В момента има 5-ма специализанти, което показва големия интерес към ревматологията в това отделение, което е база за обучение.   

Отделението е открито през 2006 г.  с 20 легла, през 2014 г. е пребазирано в реновираното крило на 5-тия етаж на лечебното заведение и разполага с 30 легла. Приемат се за лечение пациенти от цялата страна 24 часа в денонощието. Екипът от висококвалифицирани специалисти извършва освен лечебно-диагностична и научно-изследователска дейност. Обособен е център за клинични изследвания, който работи по международни програми за лечение на пациенти с авангардни лекарства. Лекарите, работещи в отделението, имат следдипломни квалификации и обучения в чужбина, а медицинските сестри са със сертификати за Добра клинична практика и работа с биологични материали.

Отделението по физикална и рехабилитационна медицина разполага с 26 болнични легла. През миналата година през него са преминали над 1700 пациенти. 

Прикачени файлове

Нашият екип

Мнения