Публикация

Студенти по медицина организират анти-СПИН кампания


За десета поредна година Асоциацията на студентите по медицина в България организира кампания по повод Световния ден за борба със СПИН.

На 1 декември (вторник) от 12:00 до 16:00 на три пункта в центъра на София – НДК, паметника на Патриарх Евтимий, езерото „Ариана”, и във висши учебни заведения (Софийския университет, Университета по архитектура, строителство и геодезия, Националната академия за театрално и филмово изкуство, Университета за национално и световно стопанство и Техническия университет) ще се раздават презервативи и брошури с полезна информация по темата.

От 17:00 в НАТФИЗ ще бъде прожектиран филм, посветен на борбата със СПИН, с последваща дискусия за превенцията на заболяването.

Инициативата се провежда със съдействието на програма „Контрол и превенция на ХИВ/СПИН” към Министерството на здравеопазването, сдружение „Здраве без граници”, Столичната община и студентските съвети на посочените университети.

Целта е възпитание на отговорно сексуално поведение сред младите хора, както и популяризиране на анонимното ХИВ тестване.

Коментари