Публикация

Иновативна апаратура ще подобрява качеството на диагностиката и сигурността при операции в МБАЛ „Света Марина-Плевен“

МБАЛ „Света Марина-Плевен“ е известна с върховите технологии и техники на лечение, с високата експертиза на лекарския си екип, с високотехнологичното ниво на медицинската си апаратура


МБАЛ „Света Марина-Плевен“ е  известна в цялата страна  с върховите технологии и техники на лечение,  с високата експертиза на лекарския си екип,  с  високотехнологичното ниво на медицинската си апаратура, голяма част от която е представена за първи път в България и е продукт на водещи фирми от ЕС и САЩ и, не на последно място – с уникалната си, специално разработена за нуждите на болничното заведение IT система, допринасяща за високото ниво на сигурност и качество в предлаганите услуги. Сред най-новите придобивки на плевенската болница са:

 • 3D ендоскопска апаратура за т.нар. „безкръвни операции”, позволяваща на хирурга да работи в реално време в 3D пространство, което оптимизира визуализацията на структурите в човешкото тяло. Качеството на визуализацията е сходно с това при роботизираната хирургия с робот-асистиращата система DaVinci. По този начин се минимизира операционния риск и се повишава сигурността за пациентите. Други предимства на апаратурата са   значителното съкращаване на времето за операция и анестезия, съответно – по-бързо възстановяване и съкращаване на болничния престой на пациентите. МБАЛ „Света Марина-Плевен” е първата българска болница, в която световноизвестната немска компания „Ескулап”,  поставя такова оборудване.

• Производство на „Ескулап” е и последно поколение   апаратура за лигиране (запечатване) на кръвоносни съдове и тъкани,  което също е изключително  важно условие за надеждност и безопасност  при  оперативните интервенции, позволяващо на хирурга бързо и сигурно да  лигира, като с новото оборудване има и възможност да достигне безпроблемно  и до най-трудно достъпни  от анатомична гледна точка места.

• Апарат за оценка на риска от рак на маточната шийка, който я сканира и индикира патологични изменения в клетките, ако са налични. Апаратът също е нов за България. Иновативният метод позволява  прецизна диагностика и  определянето на навременна и точна терапия. Самото сканиране трае около 1 мин., след което пациентът веднага разбира дали са налични преканцерозни (предракови) изменения на клетките на маточната шийка. Диагностичният метод е неинвазивен, като отсъстват елементи на болка и дискомфорт.

Постоянният стремеж за поддържане на високо технологично и експертно ниво са причина специалистите да определят МБАЛ „Света Марина-Плевен“  като една от най-модерните високотехнологични  „умни“ болници на Югоизточна Европа.

 

" }-->

Коментари