Публикация

Национална конференция на акушер-гинеколозите в Пловдив


Първата национална конференция на акушер-гинеколозите от доболничната помощ започва днес в Пловдив.

Очаква се на нея да присъстват лекари от цялата страна. В програмата на форума са включени 25 презентации.

Акцентите са поставени върху нерешените проблеми в тази област, които възпрепятстват нормалната работа на специалистите и постигането на качествена медицинска услуга. А това неминуемо дава отражение и върху здравето на пациентите. 

Като недостатък се смята все още липсващият масов онкогинекологичен скрининг (задължителните всеобхватни изследвания за рака на маточната шийка). Това нарежда страната ни на едно от първите места в Европа по честота на тези заболявания.

Участниците ще излязат с декларация за необходимите промени в здравно-нормативните документи у нас.

По време на конференцията известни специалисти в българската гинекология ще представят актуални теми от съвременното й развитие. В презентациите ще се включат проф. Никола Милчев, проф. Тотю Пиперков, доц. Елиан Рачев, доц. Мария Малинова, д-р Виктор Новачков, доц. Тоньо Шмилев, доц. Юрий Анастасов, д-р Арман Христамян и др.

Ще бъдат представени нови лекарствени продукти и диагностични методи от сферата на гинекологията, както и медицинска апаратура.

В рамките на форума, който ще бъде открит в 18:00 часа в хотел „Санкт Петербург”, е включено и мащабно фармацевтично изложение с участието на водещи компании в областта на женското здраве.

 

Коментари