Публикация

Месец безплатни прегледи в две пловдивски болници – МБАЛ „Централ Хоспитал“ и МБАЛ „Медлайн“

Отец Боян Саръев се включва на 10 май, вторник, в кампания „Топъл обяд” на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан


Лекарите от болниците „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“ с подкрепата на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан стартират от 9 май пролетната си кампания за безплатни консултации. Пациентите, които имат някакви оплаквания и тревоги, свързани със здравословното им състояние, могат да се възползват от тази възможност, заявиха от лечебните заведения. От тях няма да се изисква да представят направления от личния лекар, необходимо е само да си запишат час на телефон 032/644-222.

На разположение на пациентите са специалисти по хирургия, гастроентерология, урология, неврология, ендокринология, ревматология, ортопедия и травматология от двете лечебни заведения. Безплатните прегледи ще продължат един месец.

Решихме да проведем отново кампания за профилактични прегледи, защото никак не са малко хората, които търсят медицинска помощ твърде късно, когато заболяването им е доста напреднало, посочиха медиците. От Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите заявиха, че спазват традицията и организират големи кампании за безплатни прегледи два пъти в годината – около Великден и преди Коледа. 

За Рождество Христово бяха организирани изнесени медицински пунктове в селата на община „Родопи”, тъй като достъпът до лекари специалисти за голяма част от възрастните хора е труден, а някои от тях нямат средстдва да пътуват до Пловдив.

Орденът стартира благотворителна кампания заедно с отец Боян Саръев. На 10 май 2016 г., във вторник, от 11,30 ч. той и председателят д-р Невен Енчев ще раздадат храната в кампания „Топъл обяд” пред болница „Медлайн”. Предстои акцията да бъде пренесена в Кърджали, където ще се проведат и безплатни прегледи за нуждаещи се. 

Коментари