Публикация

Д-р Георги Крумов: Огестан осигурява най-необходимите при бременност витамини и минерали (ВИДЕО)

Д-р Георги Крумов: Огестан осигурява най-необходимите при бременност витамини и минерали (ВИДЕО)

Огестан е прекрасна комбинация от витамини и минерали, която осигурява всичко, от което организмът на бременната се нуждае и не може да си осигури само с храненето:

Приемът на йод е изключително важен през първия триместър на бременността. Ако падне под 50 микрограма на ден, има риск бъдещата майка да развие гуша с високи стойности на TSH  и ниски стойности на тироксин, което може да доведе до ретардация на плода.

 

 

 

 

Фолиевата киселина подпомага развитието на бебето и профилактира уврежданията на невралната тръба, а за майката той намалява риска от артериална хипертония.

 

Омега 3-мастните киселини и специално докозахексаеновата киселина стимулира развитието на мозъка и ретината на плода, както и приева на есенциалните мастни киселини, които майката приема с ежедневната храна.

 

Витамин D предпазва от рахит развиващото се бебе, оптимизира калциевите запаси в организма на майката и предпазва от прееклампсия.

 

Витамин Е пречи на окисляването на омега 3-мастните киселини и така влияе благотворно на бременността.

 

Огестан се приема от момента на планиране на бременността до края на кърменето. Приемът на хранителната добавка е най-добре да започне още при планиране за майчинството и да продължи по време на кърменето, съветва водещият АГ специалист от Пловдив д-р Георги Крумов.

Коментари