Публикация

Отново кампания „Българската Коледа”


Започва седмата по ред кампания на благотворителната инициатива „Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда”. Тя набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения.

В предишните издания на кампанията са събрани общо 14 733 609 лв. Подпомогнато е лечението на близо 400 деца. Закупено е оборудване и линейки за 10 925 775 лева за над 90 детски клиники и лечебни звена.

И тази година мобилните оператори се обединяват в подкрепа на инициативата, като осигуряват телефонни линии за обаждания и sms-и – 1117 - без код за абонати на М-Тел, Глобул и vivacom, както и на телефон 0900 1117 за фиксирани абонати на vivacom. Цената на един sms е 1,20 лв. с ДДС.

Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон „Централен”.

Дарения ще могат да се правят в интернет чрез системата за електронни плащания e-pay, както и директно с кредитни карти VISA и MasterCard.

Ще бъдат подпомогнати 45 деца, а в зависимост от събраните средства и много други. Те спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса.

11  клиники ще получат ново оборудване.

Повече за кампанията може да научите на адрес: www.bgkoleda.bg.

Коментари