Публикация
Яхния с млад лук и агнешко
Рецепта на Сабина Николова за Кулинарния конкурс: Пролетните ястия на Комфортекс
Яхния с млад лук и агнешко
Продукти
1кг агнешко месо
няколко връзки млад лук (колкото повече, толкова по-добре)
масло
вода
брашно
Приготвяне
Агнешкото се нарязва на късчета по възможност по ставите, за да няма дребни костици. Слага се в тенджера, добавя се младия лук, нарязан до 2 сантиметра. Колкото повече лук, толкова по вкусна е яхнията. Ако месото е тлъсто няма нужда от масло, ако не е, се добавя прясно масло. При готвенето да се добавя по кафена чашка топла вода и да се внимава да не загори. За гъстота се слага половин лъжичка препечено брашно, размито със студена вода.

Коментари