Публикация

6 стъпки за овладяване на апетита и постигане на хранителна независимост

Или как да не изпаднем в безпомощност пред храната


  1. Не бройте калориите! Четете етикета със съставките – има храни, които съдържат минимални калории или дори нула калории, но имат доказан негативен ефект както върху загубата на тегло, така и върху здравословното ни състояние. Затова е добре щателно да прочетете какво пише върху опаковката на храната, която купувате.
  2. 0 калории не означава непременно идеална храна – храните и напитките с 0 калории съдържат нездравословни изкуствени подсладители или други добавки, които може да имат по-негативен ефект дори от калоричните им алтернативи.
  3. Изберете здравословната алтернатива на вредните храни – ако ви се ядат бисквити, то си направете бисквити, Пак ще използвате висококалорични съставки за направата им, но поне ще знаете какво точно има в бисквитите и ще избегнете приема на вредни добавки, които имат за цел да направят продукта възможно най-дълготраен и това да е за сметка на вашия организъм.   
  4. Не пийте овкусено кафе – заменянето на овкусеното кафе с чисто, зелен чай или други алтернативи може да има благоприятен ефект върху контрола на апетита през целия ден.
  5. Не на добавената захар – всъщност голяма част от храните сами по себе си съдържат захар, затова не е необходимо да добавяме още повече. Ето списък с някои храни, които може да ви изненадат с това, че съдържат захар.
  6. Обърнете се към специалист – преборването с хранителната зависимост може да бъде също толкова трудно, колкото спирането на алкохола или отказването от наркотиците. При многобройни неуспешни опити и поемане в грешна посока се губи мотивация и вяра, че може да се справите с проблема и е възможно да имате нужда от професионална помощ. Колкото по-скоро адресирате проблема дофитнес инструктор, специалист по хранене, лекар или друго лице, което може да ви окаже помощ, толкова по-скоро можете да започнете да живеете по-здравословен начин на живот.

Източник


Коментари

На теория звучи добре