Публикация

ВМА отбеляза 118-ата си годишнина с обновени клиники


Болниците, които отговарят на държавните критерии за качествено лечение, ще бъдат запазени и развивани по европейски стандарт. Това заяви премиерът Бойко Борисов, като допълни, че се прави всичко възможно да се осигурят качествени здравни услуги.

Днес той посети Военномедицинската академия в София, където разгледа изцяло обновени звена – Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия и Лабораторията по гастроентерологична диагностика и инвазивни методи.

С това за тази година  броят на ремонтираните сектори в академията, която отбелязва 118 години от създаването си, станаха шест.

Военномедицинската академия е на първо място в рейтинговата класация за граждански одит и удовлетвореност на пациентите на Българската асоциация за закрила на пациентите.

През март Испанската асоциация на болниците определи ВМА като най-добрата многопрофилна болница в Европа за 2008 г., а авторитетното бизнес издание „Actualidad”, разпространявано в над 70 страни по света, отличи академията с приза „Лидер на престижа и качеството”.

През април нейният началник генерал майор Стоян Тонев бе удостоен с орден „Стара планина” за изключителни заслуги към развитието на военното и гражданското здравеопазване.

През септември Институтът за медицински одит и контрол на ресурсите (MARC), който е част от Европейската асоциация за качество в здравеопазването (ESOH), връчи на ВМА престижната си награда за най-добро качество на медицинските услуги и стабилни финансови резултати на обществена болница у нас за периода 2008/2009 г.

През октомври академията получи поредната престижна награда по време на Световния конгрес по военна медицина в Куала Лумпур, Малайзия, за научноизследователски принос в областта на военномедицинското осигуряване.

Коментари