Публикация

МУ-Плевен ще отбележи тържествено 24 май

Ще бъде връчен плакет „За изключителни заслуги“ на г-жа Цецка Цачева


Академичното ръководство и студенти на МУ-Плевен тържествено ще отбележат  24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Ще бъдат присъдена наградата „Най-изявен студент 2016”, като това ще е  на 19 май, четвъртък, в зала „Магнум”, от 13 ч. Академичното ръководство на Медицински университет - Плевен кани преподавателите и служителите, българските и чуждестранните студенти в  зала „Магнум” на Втора клинична база на Тържественото честване. Специални гости на събитието са г-жа Цецка Цачева, Председател на 43-то Народно събрание, и акад. Светлин Русев. Водещ на празника – проф. Маргарита Александрова, зам.-ректор по учебната дейност на МУ-Плевен.  


Празникът ще протече с представяне за делото на Светите братя Кирил и Методий, изпълнение на химна „Върви, народе възродени“ от детска вокална група „Арлекино“, приветствие на Ректора проф. д-р Славчо Томов и присъждане на плакет „За изключителни заслуги“ на г-жа Цецка Цачева за разкриването на Факултета по фармация. Художествени и музикални изяви на български и чуждестранни студенти

Присъждане на наградата „Най-изявен студент 2016” и на приза „Аз владея български език“ на български и чуждестранни студенти. Най-българският и най-обичаният празник – 24 май – ни връща през вековете към епохалното дело на Светите братя Кирил и Методий, обявени от папа Йоан Павел II за Съпокровители на Европа. Днес българският език заема своето заслужено място сред официалните езици на Европейския съюз, а кирилицата е една от трите официални европейски азбуки.

Коментари