Публикация

Д-р Ана Багенхолм възкръснала от мъртвите

Една удивителна история за чудото на живота


Хората са оцелели след неща като чумата, но все още е невероятно колко много може да понесе един човек. Да вземем например д-р Ана Багенхолм. Да я вземем и да я пуснем през леда на замръзнал поток.


През 2009г Ана била на ски пътешествие и когато се спускала по един слон, внезапно се озовала в скрито ледено дере. Тя минала с главата напред през единствената дупка в леда на почти напълно замръзнал поток и заседнала, като само краката й се подавали. Когато приятелите й се опитали да я спасят, това само довело до отприщване на леденостудена вода около нея. Багенхолм била заседнала в ледения поток под леда дишайки във въздушния джоб между леда и водата. По някакъв начин тя издържала 40 минути при тези нечовешки условия. За изваждането й обаче били необходими 80.

Когато спасителният екип най-сетне повдигнал безжизненото й тяло, температурата на Ана била малко под 14 градуса и тя нямала пулс. Медиците й приложили първа помощ, но без резултат. По всичко личало, че тя е мъртва.

Въпреки това лекарите в болницата я вързали към машина, за да затоплят кръвта й достатъчно, че да могат със сигурност да я обявят за мъртва. Три часа по-късно, един лекар, който наблюдавал екрана, се изплашил до смърт, когато сърцето на пациента започнало да бие отново. Просто така.

Днес Багенхолм не само, че се е възстановила напълно, но и работи като радиолог в същата болница, където са я спасили. Казва, че възкръсването от мъртвите не е променило живота й.

Източник

Коментари

Ина  Димитрова
18 май 2016 16:03

Невероятна история за чудото на живота, но и за упорството на лекарите да се борят до последно за своите пациенти!