Публикация

Млади природолюбители „съживиха” Хипократ в едноименната музейна аптека в Пловдив

Открит урок в рамките на инициативите, посветени на „Дните на зелената система” и Международния ден на биологичното разнообразие, организирани от община Пловдив чрез дирекция „Екология и управление на отпадъците”


    Днес в музейна аптека „Хипократ” беше проведен открит урок в рамките на инициативите, посветени на „Дните на зелената система” и Международния ден на  биологичното разнообразие, организирани от община Пловдив чрез дирекция „Екология и управление на отпадъците”. В този открит урок взеха участие ученици от ОУ”Васил Левски” от 5-ти и 6- ти клас с ръководители Красимир Витляров и Славейка Димитрова. Те бяха приветствани от директора на ОИ”Старинен Пловдив”, Минко Кафтански”, а гл. експерт Антония Данаилова от общината им разказа накратко за особеностите на биологичното разнообразие в района.

            В програмата си децата бяха включили  под формата на сценки теми като „Билкови рецепти на моята баба”, „Озеленяването на пловдивските хълмове”, оживиха образа на Хипократ и разказаха за изчезналите, застрашените и редките растителни и животински видове, отбелязани в Червената книга на България. Домакините бяха приготвили за учениците забавна викторина, а след това ги поканиха да разгледат фармацевтичната музейна колекция. Срещата завърши с прожекция на филма „Лековитото злато на България”, а участниците в нея си пожелаха тя да не бъде последна.

Коментари