Публикация

Персонални асистенти ще осигуряват на пациентите специалист без чакане

Медицинските центрове в София са много, но малко са качествените, казва управителят на новооткрития Centro Medico Italiano, доц. Дорина Асенова



-         Доц. Асенова, каква е спецификата на Centro Мedico Italiano?

-          Центърът е консултативно-диагностичен. Идеята е на пациентите да се осигури достъп до най-добрите лекари в София. Имаме желание да въведем персонални асистенти на пациента, което ще му осигурява услуга или специалист без чакане. След като пациентът дойде при нас и разберем какъв е проблемът, ще му се прави план на лечение и ще му се назначат консултации с лекари според конкретния случай. Персоналният асистент ще има за задача да се запознае с досието на пациента, да му направи програмата, да му осигури срещите със съответните консултанти, да го заведе и да го прибере. Идеята е пациентите да се чувстват обгрижени по време на целия си престой.  За съжаление, не всеки може да си го позволи, но за тези, които могат, би било интересно. Медицински центрове в София има много, но качествените са малко.


-          Освен управител, вие ще работите и като АГ специалист. Какво предлага АГ кабинетът?

Прегледи, колпоскопия, вземане на влагалищен секрет, пълен профилактичен преглед заедно с диагностика, биопсия на влагалището и маточната шика, лечение на кондиломи, коагулация на кондиломи, диагностика и проследяване на бременност. Ще се занимаваме сериозно с проблемите на климакса, защото колкото и да се говори, че настъпва около 50 г., той застига все повече млади жени. Става дума за 38-39 г. Най-вероятната причина за това е стресът. Ежегодните профилактични гинекологични прегледи са много важни, тъй като в последните години се увеличават  много случаите на рак на шийката на матката, на яйчника. Ще се правят малки амбулаторни операции като инцизия на бартолинит, премахване на бартолинови кисти, премахване на кондиломи, корекция на външни полови органи. С диагностична цел може да се прави абразио на цервикален канал, премахване на полип на цервикален канал. 



Коментари