Публикация

БАПЗГ връчи годишните си награди по време на IV Национален конгрес

Голямата новина бе назначаването на Национален консултант по здравни грижи, което се случва за пръв път в историята на МЗ и на БАПЗГ. Постът ще заеме проф. Соня Тончева, като заповедта бе връчена лично от д-р Москов


Председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева получи от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов почетния плакет на МЗ. Признанието е за постигнати успехи, ползотворно сътрудничество и устойчива линия на професионално поведение. Това стана по време на IV Национален конгрес на съсловната организация, който съвпадна с Международния ден на сестринството - 12 май.

Сред официалните гости на събитието бяха още председателят на здравната комисия към парламента д-р Даниела Дариткова, зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, проф. д-р Атанас Щерев, д-р Антония Първанова, председателят на БФС проф. Илко Гетов, зам.-председателт на ФСЗ към КНСБ д-р Пламен Радославов, представители на пациентски организации.

Присъстващите аплодираха изказванията на д-р Дариткова и д-р Москов. Те изразиха уважение към съсловието и обещаха да направят всичко възможно да се подобри статусът на професионалистите по здравни грижи и това да ги мотивира да останат да работят в страната. 

Голямата новина бе назначаването на Национален консултант по здравни грижи, което се случва за пръв път в историята на МЗ и на БАПЗГ. Постът ще заеме проф. Соня Тончева, като заповедта бе връчена лично от д-р Москов. Той декларира сериозни очаквания за активна работа за реално регламентиране на професиите от направление "Здравни грижи". Поздравителни адреси бяха изпратени от президента на страната  Росен Плевналиев и от премиера  Бойко Борисов.

По време на тържествената церемония бяха раздадени и традиционните годишни награди в категориите „Професионалист по здравни грижи 2015" и „Ръководител по здравни грижи 2015”. Ето и списъкът на отличените:

 Най-добър добър професионалист по здравни грижи:

III място - Анастасия Проданова Найденова, Тонка Вескова Стоева

II място - Деляна Костова Димитрова, Гергана Иванова Иванова

I място: Таня Петрова Пежгорска, Диана Димитрова Любомирова, Цветелина Евтимова Колева, Петя Петрова Томова

 Ръководител на здравните грижи

III място - Цветанка Миткова Петрова, Нели Боянова Иванова, Росица Петкова Йорданова

II място - Керка Димова Бакалова, Даниела Стефанова Йорданова, Виолина Николова Воденичарска

I място: Виолета Иванова Станева, Павлинка Иванова Кръстева, Вера Божидарова Иванова, Невенка Радкова Бонинска

 Ръководството на БАПЗГ връчи и своите специални награди на:

 Д-р Петър Москов, министър на здравеопазването - "Подкрепа за нова политика в здравните грижи"

 Доц. д-р Костадин Ангелов, директор на МБАЛ "Александровска" - за иновативен мениджмънт в развитието на здравните грижи в УМБАЛ "Александровска"


Д-р Лорис Мануелян, зам-кмет на община Бургас - за заслуги към РК на БАПЗГ - Бургас.

"Медийно отразяване дейността на БАПЗГ" - канал 3

 Награди за принос в образованието по здравни грижи:

  Доц. Албена Андонова, д.м.

 Проф. Биянка Торньова, д.п.

Доц. Иваничка Сербезова, д.п.

Проф. Силвия Младенова, д.м.

Награди за дългогодишен принос в утвърждаване на съсловната организация:

Янка Кузманова Шерденова, Веселина Викторова Клюс, Марияна Йорданова Маринова, Красимира Иванова Димитрова, Магдалена Иванова Иванова, Мария Симеонова Чепишева, Анелия Любенова Цветанова, Анелия Цветанова Димитрова, Минка Дончева Кълвачева, Румен Петров Колев, Мария Димитрова Балевска, Доц. Макрета Драганова, д.м. Проф. д-р Станка Маркова, д.м.

Коментари