Публикация

Супермодерни реанимационни линейки вече превозват пациенти на УМБАЛ „Дева Мария”

Реанимационните линейки са „Тип В”, единствените сертифицирани у нас за оказване на спешна медицинска помощ, съгласно европейското законодателство.


Реанимационните линейки са „Тип В”, единствените сертифицирани у нас за оказване на спешна медицинска помощ, съгласно европейското законодателство.  

Новите линейки са със странично изнесена светлинна сигнализация, която осигурява видимост от всички страни и могат ясно да бъдат идентифицирани при натоварен пътен трафик и лоши атмосферни условия.

Реанимационните линейки разполагат с медицински отсек и са напълно климатизирани, за да осигурят максимален комфорт на пациентите и медицинския персонал. Свеж въздух се доставя от допълнително вградена на тавана двупосочна вентилационна система.

Линейките са оборудвани с техника за осигуряване на основно и на специализирано поддържане на живота на пациента. Снабдени са с апарати за изкуствена вентилация в самата линейка, както и извън нея, стационарен и мобилен дефибрилатор, преносим респиратор, фиксиран апарат за измерване на кръвното налягане, преносима аспирационна помпа, диагностичен комплект, имобилизатор за гръден кош, глава и шия, както и четири вида носилки – основна, комбинирана, превръщаща се в стол, надуваема носилка за пациенти с изгаряния и метален разглобяем борд за имобилизация при тежки ортопедични състояния.

За комфортния превоз на медицинския персонал и пациентите линейките са оборудвани с ротационен сгъваем стол. Автомобилите марка Мерцедес спринтер осигуряват висококачествен и сигурен медицински транспорт на територията на цялата страна и в чужбина.

Първият транспортиран пациент с една от реанимационните линейки е бебе на 29 дни, лекувано в Отделението по неонатология на УМБАЛ „Дева Мария”. Детето, родено в друго здравно заведение в Бургас, постъпва в болницата във Ветрен, когато е на 12 дни с тежка неврологична симптоматика и неонатални гърчове. След осъществен пълен набор на изследвания и проведено комплексно лечение, детето е транспортирано в специализираното неврологично отделение на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив за по-нататъшното му лечение. 


Коментари