Публикация

Старши рентгеновият лаборант на МБАЛ-Бургас с награда за заслуги към професията

Старши рентгеновият лаборант на Отделението по образна диагностика в МБАЛ-Бургас бе награден от регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (РБАПЗГ).


Старши рентгеновият лаборант на Отделението по образна диагностика в МБАЛ-Бургас Деляна Николова бе наградена от регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (РБАПЗГ). Отличието за принос към професията бе връчено от зам.-кмета по здравеопазване в Община Бургас д-р Лорис Мануелян. Деляна Николова от 5 години заема ръководна длъжност в най-модерното отделение в областта. Тя получи приза в категория „Ръководител по здравни грижи”, след като за нея гласуваха  представители на лечебните заведения, членуващи в РБАПЗГ. Наградите бяха раздадени снощи на официалната церемония за Международния ден на сестринството.

„Не бих могъл да си представя своя професионален път без медицинските сестри. За тези 36 години се убедих, че Вие и лекарите сте най-добрият тандем. Казват, че когато Господ разбрал, че не може да се погрижи за всички, създал медицинската сестра”, сподели зам.-кметът по здравеопазване д-р Мануелян. Той поздрави присъстващите от името на кмета Димитър Николов.

С годините Международният ден на сестринството се е превърнал в празник и за всички останали професионалисти по здравни грижи - лаборанти, акушерки и рехабилитатори.

Сред другите отличени бяха медицинските сестри от Отделението за спешни психиатрични състояния на Центъра за психично здраве в Бургас. Наградата за цялостен принос бе присъдена на Димитрина Аспарухова от същото лечебно заведение.

Община Бургас също връчи награди. Грамоти за усърдната си работа получиха  председателят на РБАПЗГ-Бургас Радостина Димитрова, както и медицинска сестра Станка Василева от Спешното отделение на МБАЛ-Бургас.


" }-->

Коментари