Публикация

Водещи неврохирурзи от цял свят се събират във Варна

Проведе се в хотел „Романс Сплендид" в КК „Св. Св. Константин и Елена"За първи път в България се проведе курс на Световната федерация на неврохирургичните дружества (WFNS) – WFNS Course Varna 2016. Организатори на събитието са Югоизточноевропейското дружество по неврохирургия (SEENS) и Българското дружество по неврохирургия, със съдействието и подкрепата на Медицински университет - Варна и УМБАЛ „Св. Марина".
Водещи световни специалисти в областта на неврохирургията от Германия, Италия, Франция, Япония, Русия, Турция, Хърватска, Сърбия, Румъния, Тайланд и България обсъждаха новостите в детската неврохирургия, невроонкологията, функционалната неврохирургия, патологията на периферните нерви и спиналната неврохирургия. Това съобщи ръководителят на Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ "Св. Марина" - Варна проф. д-р Явор Енчев, който е председател на организационния комитет. Участие в събитието, което се проведе в хотел „Романс Сплендид" в КК „Св. Св. Константин и Елена", взеха над 110 студенти, специализанти и специалисти по неврохирургия от страната и света.


Курсът на Световната федерация на неврохирургичните дружества (WFNS) е поредното значимо международно неврохирургично събитие, което се организира във Варна след 3-тия Конгрес на Дунавско-Карпатския регион "Противоречия в неврохирургията" през 2014 г. Така Варна утвърждава позициите си на водещ университетски неврохирургичен център не само в страната, но и в света.​​


" }-->

Коментари