Публикация

Информационно-профилактична кампания „Здрави детски зъбки“ провеждат студенти по дентална медицина

Кампанията ще се проведе на 22.05.2016 г. от 13:00 часа на входа на Морската градина


Информационно-профилактична кампания „Здрави детски зъбки“ провеждат студенти по дентална медицина


​За четвърта поредна година Асоциацията на студентите по дентална медицина във Варна, със съдействието на Студентски съвет при Медицински университет – Варна, Асоциацията на студентите по медицина в България – Варна,  Асоциацията на студентите по фармация - Варна и ръководството на Факултета по дентална медицина на МУ - Варна организират информационно-профилактична кампания „Здрави детски зъбки".

Кампанията ще се проведе на 22.05.2016 г. от 13:00 часа на входа на Морската градина и ще включва представления, забавни игри и много други забавления. В рамките на инициативата, във Факултета по дентална медицина ще се извършват и безплатни профилактични прегледи на деца.

Целта на мероприятието е да се информират както малките деца, така и техните родители, кога и колко често трябва да мият зъбките си и колко е важно да посещават редовно своя зъболекар, без да се страхуват от него. Всеки малчуган ще получи сертификат за участие и награда, които да ги стимулират да полагат повече грижа за своите зъбки.

Студентската кампания е част от събитията, посветени на 10-годишнината на Факултета по дентална медицина на Медицински университет – Варна.


" }-->

Коментари