Публикация

Внимание, Родители!

Първият дентален преглед на Вашето дете е от огромно значение за здравето му. Той трябва да бъде извършен в ранна детска възраст между 2 и 3 години. Целта е детето да свикне с обстановката и стоматолога!


Първият дентален преглед на Вашето дете е от огромно значение за здравето му. Той трябва да бъде извършен в ранна детска възраст между 2 и 3 години. Целта е детето да свикне с обстановката и стоматолога, за да разбере, че няма от какво да се страхува. Редовните профилактични посещения при зъболекар възпитават у детето полезни хигиенни навици, които остават за цял живот. Изградената връзка между доктор и дете улеснява бъдещите манипулации. В първите стоматологични прегледи на детето, стомагологът ще обсъди с родителите добри практики за орална профилактика и устна хигиена на детето, както и опциите за лечение на детските зъби.

Всеки зъб е важен!

Временните зъби трябва да се лекуват от рано. Те са важен фактор за оформянето на захапката на детето. Лечението им е от изключителна важност за постоянните зъби, които се намират в непосредствена близост, под или встрани от млечния зъб. Евентуална инфекция може лесно да засегне постоянния зъб и да увреди зародиша, преди да е изникнал.

Коментари