Публикация

Д-р Людмила Ранкова: Има рязък скок на алергиите към полени тази пролет

Ролетра потиска симптомите на алергията много бързо и силно


Сезонът на полените започва през февруари-март и продължава до края на август. Той стартира с цъфтежа на дърветата, след това тревите и към края на лятото идва ред на плевелите. Всички тези разстения действат алергизиращо на хората, които са предразположени, и отключват симптомите на поленовата алергия.

Все повече се увеличава броят на алергиите към полени (полинозите), предупреждава специалистът алерголог д-р Людмила Ранкова. По думите й тази пролет полинозите са особено силно изразени. Симптомите на много от пациентите с алергичен ринит и алергичен конюнктивит се усложняват до поленова асма (сезонна бронхиална астма).

Лечението се провежда с т. нар. специфична имунотерапия, която се осъществява през есенно-зимния сезон в рамките на 3 до 5 години. Формите на лечението са различни от капки под езика, през подкожни инжекции до таблетни форми. Изключително важно е преди старта на лечението да се направи кожно-алергичен тест, който да определи точния полен, към който пациентът има алергия. 

През острия сезон симптомите на полинозата само се потискат с антихистаминови препарати. Едно добро симптоматично решение срещу поленовата алергия е Ролетра. Ролетра потиска симптомите на алергията много бързо и силно. Когато се налага той може да бъде комбиниран с локални антихистамини или кортикостероиди.

" }-->

Коментари