Публикация

Болница „Тракия" с безплатни прегледи по случай 31 май – Денят без тютютнев дим

Безплатни профилактични прегледи на млечната жлеза и простатата организира Болница „Тракия" - Стара Загора, на 31 май - Денят без тютюнев дим. Те ще бъдат извършени от екипа на д-р Гео Цировски, началник на Отделението по хирургия в „Тракия Център". П


Тютюнопушенето е един от основните рискови фактори за възникване на редица социално значими заболявания като сърдечносъдови, онкологични, белодробни. Неговото негативно въздействие е доказано при образуването на карциноми на млечната жлеза.

 По данни на Световната здравна организация тютюнопушенето всяка година убива около 6 милиона души. Над 5 милиона от тях са следствие на директната употреба на цигарени изделия, а останалите са жертви на така нареченото „пасивно пушене". Причината за високия здравен риск, до който водят цигарите е фактът, че в тях се съдържат над 4000 химични вещества. От тях поне 250 са определени като опасни, а 50 като канцерогенни (причиняващи рак).


Прегледите ще започнат в 13 часа и ще приключат в 17. За да се възползвате от тях, е нужно предварително записване на телефон 042/98 89 89.

Коментари

Забранете ги тези цигари вече!