Публикация

Ден на репродуктивното здраве организира сдружение "Зачатие" в Стара Загора

Тази година, Денят на репродуктивното здраве ще се проведе за 11-ти пореден път на 11 юни 2016 г. в Стара Загора под надслов “Новите пътища към мечтаното дете.


За репродуктивните проблеми се говори все повече - вече всеки шести човек в света среща трудности при зачеването на дете. В България двойките с репродуктивни проблеми са над 250 хиляди. Често хората губят години време и много средства в изчакване, в лутане по лекари и търсене на причините. Трябва да знаем, че за стерилитет в медицината се говори, ако при двойката не настъпи забременяване след 1 година редовни опити за зачеване.


Сдружение "Зачатие" е първата организация на хората с репродуктивни проблеми в България, която вече 13 години работи активно за информирането, подпомагането и защита на правата на пациентите с репродуктивни проблеми. Всяка година, сдружението организира в различни градове на страната Ден на репродуктивното здраве, като осигурява за посетителите безплатни консултации с водещите български специалисти по стерилитет и информация за новостите в репродуктивната медицина.

Тази година, Денят на репродуктивното здраве ще се проведе за 11-ми пореден път на 11 юни 2016 г. в Стара Загора под надслов “Новите пътища към мечтаното дете”. Във фокуса на проявата са най-новите технологии в света на АРТ, най-новите диагностични методи и изследвания, които повишават шанса за по-бърза среща с така бленуваното дете.

Новост в тазгодишното издание е организираната "Експо алея на клиниките по репродуктивна медицина". За участие с представяне в тази нова и атрактивна форма на изложение са поканени всички лицензирани клиники по репродуктивна медицина в България.
Традиционно това събитие ще предостави възможност за групови беседи по предварително определени теми, в които ще се включат пациенти и специалисти. Участието в Деня на репродуктивното здраве е напълно безплатно за всички посетители.
В края на деня, сдружение „Зачатие“ ще определи чрез теглене на публичен жребий двойки с репродуктивни проблеми, които ще получат  3 ваучера на стойност 2000лв. за финансово подпомагане на лечение на стерилитет . Средствата са набрани от дарителска кампания, провеждана от сдружение „Зачатие“ и Асоциацията на българските фенове на чуждестранни футболни отбори.
За повече информация за събитието: drz2016.zachatie@gmail.com

Коментари

Ганка Добрева
26 май 2016 17:31

Колеги и приятели,моля споделете тази статия, за да научат колкото може повече семейства за това събитие!