Публикация

ОбС в Пловдив не сля Белодробна болница и МБАЛ "Св. Пантелеймон"

Управата не се е отказала от намерението си, предложението вероятно ще се гледа на следваща сесия


Бившата белодробна болница "Кудоглу" и МБАЛ "Свети Панталеймон" няма да бъдат сливани засега. Това стана ясно на сесия на Общинския съвет на Пловдив, след като заместник-кметът Розалин Петков оттегли предложението си, тъй като се разбра, че то не може да събере необходимите 39 гласа.
В същото време съветниците решиха общината да погаси 1 милион лева от дълговете на болница „Свети Мина", които са над 3 млн. лв. От активите на здравното заведение се изважда родилният дом на улица "Весела". По този начин имотът ще бъде защитен от евентуални претенции на кредитори на лечебното заведение. Мнозинството не прие предложението на съветника Николай Радев сградата на ул. „Весела” да се предостави за безвъзмездно ползване на болница  „Свети Мина”.
Д-р Константин Сапунджиев бе преизбран за  управител на ДКЦ-2. Той бе единственият кандидат за поста. Съветниците освободиха Цветана Пеева от поста управител на ДКЦ-6 с мотива за незадоволителни резултати. На нейно място бе избран временно  д-р Николай Забунов. Марин Кочанков да оглави временно Медико-техническата лаборатория, решиха общинските съветници. Той заема мястото на досегашния управител д-р Димитър Измирлиев, който напуска, тъй като отива на друга работа. 


Коментари