Публикация

Безплатни прегледи при стоматолог в Медицински център-1 в Пловдив

Кампанията ще продължи през целия юни, заяви д-р Даниела Спасова


Пациентите рядко ползват конец за почистване на зъбите си. Някои от тях дори не са чували за него и ме питат за какво служи. Това сподели д-р Даниела Спасова, дентален лекар в Медицински център-1 в Пловдив, която на 1 юни стартира едномесечна кампания за безплатни прегледи.

Вратите на кабинета са отворени за хора от всички възрастови групи – включително и деца. Той е модерно оборудван – разполага с италиански стоматологичен стол, чието основно предимство е, че работи безшумно и изобщо не стресира малките пациентчета, посочи д-р Спасова. Това е изключително важно за дечицата, страдащи от биберонен кариес, който засяга почти всяко второ дете до 3 години заради прекомерната употреба на сладки течности от биберон – чай, сок, подсладена вода, компот, мляко. Моята препоръка към родителите е непременно да лекуват кариесите на ранното детство, независимо че са на млечни зъби, защото нелекуваните има риск да увредят зародишите на постоянните зъби на децата, каза д-р Спасова.

По време на едномесечната кампания след прегледите стоматоложката ще провежда разяснителна капания сред пациентите как най-добре да поддържат оралната си хигиена. Ще ги запознае със специални техники и ще посочи области от устата, на които трябва да обърнат повече внимание при четкане на зъбите. Повечето хора живеят със заблудата, че пастата и четката са напълно достатъчни, но това не е вярно, заяви лекарката. Затова ще им обясни как да си служат с конци, клечки и лъкчета при почистване на зъбите.

Желаещите да си направят преглед при д-р Спасова трябва да си запишат предварително час на регистратурата на Медицински център-1, на тел: 032/644-222 или на място – бул. „Васил Априлов” 20 в Пловдив.

 

Коментари