Публикация

Клиника за неинвазивно лечение на гръбначни заболявания започна работа в София

Между 20 и 25 пациенти ще приема всяка седмица откритата днес в столицата клиника по хиропрактика. Един лечебен курс ще бъде с продължителност от 12 до 24 седмици.


В столицата отвори врати Клиника за неинвазивно лечение на гръбначни заболявания. 

Доказани експерти по хиропрактика и по разработки на НАСА ще работят у нас в сътрудничество с българските лекари.

Между 20 и 25 пациенти ще приема всяка седмица откритата днес в столицата клиника по хиропрактика – клон на ASC American Spinal Clinic, съобщи пред журналисти нейният директор д-р Майкъл Фарел. Всеки, който смята, че се нуждае от консултация поради болки във врата, гърба или кръста, както и заради друго заболяване на гръбначния стълб като например сколиоза, ще може да получи безплатна консултация след обаждане по телефона, поясни д-р Фарел. След обстоен преглед ще бъде преценено дали е необходима рентгенова снимка и дали пациентът е подходящ за таково лечение, поясни специалистът. В своята практика д-р Фарел има над 130 000 случая на успешно излекувани пациенти, без странични ефекти или усложнения.

Ще работим в тясно сътрудничество с българските лекари, вчера имахме среща – дискусия с 12 водещи ваши специалисти - невролози, ортопеди, спортни медици. Бързо намерихме общ език и сме убедени, че можем заедно да бъдем много успешни, като се допълваме взаимно, за да дадем най-доброто на нашите болни, подчерта д-р Фарел. В допълнение той поясни, че този вид сътрудничество е рутинна практика в САЩ и подходът в България ще бъде абсолютно същият.

Един лечебен курс ще бъде с продължителност от 12 до 24 седмици в зависимост от сложността на случая, като първочаначално процедурите ще бъдат 3 пъти седмично, а след това – по 2 пъти в седмицата. По време на терапията резултатите ще се проследяват постоянно с образен контрол от компютърна порграма, свързана с най-съвременната и щадяща рентгенова техника. Така болният ще може във всеки един момент да бъде в течение на сътоянието си и да вземе решение дали иска да продължи или да го прекъсне. Част от технологиите, прилагани в лечението са заимствани от разработки на НАСА, поясниха специалисти.

В екипа на клиниката освен трима водещи американски лекари хиропрактици ще работят и български специалисти - кардиолог, физикален медик и специалист по образна диагностика. 

Коментари