Публикация

CredoWeb стана официалната платформа за електронно продължаващо обучение на БЛС (ВИДЕО)

Платформата дава шанс на лекарите за допълнителна квалификация в повече от една специалности, като им спестява необходимост от пътувания, отсъствия от работа и средства


CredoWeb стана официалната платформа за електронно продължаващо обучение на БЛС. То ще се реализира чрез специално изграден модул, който стартира на 24 май. 

БЛС популяриpира новата възможност сред лекарската гилдия на Втората научно-практическа конференция на организацията преди дни в Несебър, както и на семинар на бордовете по специалности. На 26 май даде специална пресконференция, с която сложи начало на широка кампания за популяризиране и разясняване на е-ПМО. Следва масова кампания сред регионалните структури. 

Полагаме усилия е-ПМО да стане задължително, за да имат стимул и мотивация лекарите да повишават квалификацията си, заяви д-р Венцислав Грозев, председател на УС на БЛС. Вече има внесен законопроект за изменение и допълнение на Закона за съсловните организации на лекарите и на лекарите по дентална медицина с препратка към Закона за здравето.

По закон съсловната организация трябва да организира продължаващото обучение на всички лекари в страната, но досега никой не е получавал необходимите му знания онлайн. Електронното ПМО е надстройка над традиционните форми за квалификация на лекарите като лекции, колегиуми, конгреси, симпозиуми, семинари, конференции в страната и чужбина. То ще носи максимум 60 точки от общо 150-те, които могат да се придобиват от ПМО.

В Българския лекарски съюз сме убедени, че трябва да повишим качеството на обучението по медицина и по този начин да увеличим и качеството на предлаганата здравна помощ, коментира председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев.

"Учебниците остаряват, докато се пишат, а информацията в онлайн платформата може да се актуализира ежедневноЕдин хирург, който се интересува от детска хирургия, например, но не ходи по педиатрични конгреси, може да влезе и да прочете педиатричните лекции, от което само ще спечели", коментира заместник-председателят на БЛС проф. Огнян Хаджийски.

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Здравна политика БЛС CredoWeb КредоУеб Венцислав Грозев електронно продължаващо медицинско обучение е-ПМО старт на е-ПМО

Коментари

Г-н Стоянов, като обикновен потребител нямате достъп до дискусиите на специалистите. Така че е нормално да виждате пациентски коментари. Ако имате конкретен въпрос към конкретен лекар, пишете му.

Аз като гледам по дискусиите само пациенти си пишем.

Петър Краев
27 май 2016 11:06

Поздравления! Дано да има кой да чете, че те лекарите са повече по екскурзиите!