Публикация

Да превърнеш едно призвание в професия - Сибила Василева

Ние, заедно с вас превърнахме Спешно отделение в 24-часова поликлиника. И всеки от вас може да дойде, да ни нагруби, да ни обиди и да се почувства победител в някакво измислено сражение!


Аз съм медицинска сестра. В Спешно отделение на болницата в град Добрич. Работя тук от самото основаване на отделението. Работя, защото искам да помагам на хората. Да се боря с болките и страданията им.
Защото мога да правя това и защото го искам. Исках. Вече не!
Благодарение на теб, неуважителен и непризнателен ПАЦИЕНТЕ на СО, аз превърнах моето призвание в професия...Правилно си го доловил – “слушам ”, но не чувам. Все по-рядко ме трогват твоите лични неблагополучия, защото ТИ, драги, си готов да ме дискредитираш, да обсъдиш задълженията ми, да определиш моята компетентност (а не умения!!!) и да ми лепнеш етикет “боклук”. Защо боклук?!? Защото дни и нощи давах своите знания, емоция, съпричастност, емпатия на теб – страдащия, болния, отчаяния...Защото дни и нощи въпреки себе си исках да съм МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, твоят най-доверен съюзник против страданието и смъртта...
“Снимайте и показвайте безобразията, показвайте ги пред цяла България” – така призовава в своя пост г-н Валентин Стоянов гражданите – посетители на Спешно отделение.
Хайде, не се крия. Не върша безобразия, не крада и не убивам. Работя. Много от вас често ни виждат на работните ни места – все по-често на работа и все по-рядко извън лечебното заведение. Не съм се “заградила”, за да не работя и да редя пасианси, “спокойна и небързаща”. И не съм претупвала моята квалифицирана медицинска грижа към вас, щото видите ли ми дали огромна заплата.
Да си медицинска сестра е въпрос на чест, а принципите, дами и господа от форумите нямат нищо общо с пари. Това са моите морални устои, благодарение на които аз все още работя като медицинска сестра.
Господин Стоянов, Вие прекрасно знаете, че написаното от Вас не отговаря на истината. Вие не сте били на 25.05. 2016 г в Спешно отделение и направените от Вас фотографии са меко казано манипулативни. Нали?
Няма починал пациент в чакалнята на Спешно отделение, няма недочакал преглед такъв!!! Напротив – има настанен пациент за болнично лечение след проведени диагностично – лечебни мероприятия съобразно Медицински стандарт Спешна медицина. Диагностично – терапевтични мероприятия които изискват ВРЕМЕ за конкретния пациент и което за съжаление съвпада с Вашето време за чакане...Чакане да Ви погледнат СПЕШНО раната от ухапване от кърлеж. А, ето го безобразието на дежурните медицински екипи!
Не зная какви очаквания имате за преглед в Спешно отделение, прочетох, че според вас и апаратура нямало...
“И аз за първи път чувам кръвно да се мери с монитори :-))))» (Госпожа М. П. ако не се лъжа.) Жалка история, дами и господа. Жалка. В 21 век некомпетентни изказвания, на които няма да отделя нито време, нито внимание.
“Пародия-та на спешо” и “смешно отделение” я създадохме ние – ние и вие, нашите пациенти.
Вие така и не разбрахте, че не може да търсите медицинска помощ в Спешно отделение за/поради:
• Страдания, датиращи от няколко дни като висока температура, кашлица и хрема;
• «Моят личен лекар не е на работа по това време»;
• «На работа съм и не мога да ида на личен лекар»/ нямам личен лекар/не ми се чака пред кабинета на моя личен лекар.
Поне сте достатъчно искрени и си назовавате нещата с истински имена.
• «Чаках да вляза, за да си измеря кръвното, да си сверя апарата»
• КЪРЛЕЖИ – изцяло ангажимент на личен лекар, манипулация в доболничната помощ, но не! Искате това да ви бъде направено ВЕДНАГА! Еми, сори – платена за Спешно отделение манипулация защото не предизвиква дефинираното по цял свят «спешно състояние» (виж Медицински стандарт Спешна медицина). Обяснено ви е на Регистратурата, написано в медиите, сто интервюта с Изпълнителния директор, но НЕ! Искам сега и веднага! Да, но пациентите с реално СПЕШНО СЪСТОЯНИЕ в чакалнята се налага да чакат, щото по-напористите в живота успяват във всичко – уви! факт! Че и снимка да ти направят имат време!

Ние – медицинските екипи от младите лекари на «МБАЛ - ДОБРИЧ» АД, подкрепени от знанията и опита на нашите консултанти и медицинските грижи на такива като мен медицински сестри ДЕНОНОЩНО И БЕЗОТКАЗНО приемаме вашите страдания и се стараем да сме МАКСИМАЛНО ПОЛЕЗНИ. Независимо от това, че голяма част от вас не са за преглед в СО!

Ние, заедно с вас превърнахме Спешно отделение в 24-часова поликлиника. И всеки от вас може да дойде, да ни нагруби, да ни обиди и да се почувства победител в някакво измислено сражение!
Дерзайте, драги пациенти! Да не се учудите обаче ако в поредното посещение на Спешно отделение намерите отворени врати, заредени лекарства, консумативи и апаратура но БЕЗ ЛЕКАРИ И СЕСТРИ вътре. Ще ви дадем идеалната възможност да се лекувате сами, да си споделяте и да се подкрепяте в общото мнение, че видите ли боклуците ни няма.

Идва ден ние да не сме там и нещо по-лошо – други да не дойдат!

Казах, че няма да се крия, защото няма за какво – Сибила Василева старша медицинска сестра на Спешно отделение при «МБАЛ - Добрич» АД.

Коментари

БРАВО НА ТЕБЕ СЕСТРА ВАСИЛЕВА ,ТОЧНО ТАКА!!!ПРОСТАЦИТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТВОЕТО ВНИМАНИЕ.