Публикация

Лечение на болки в кръста

Ние разчитаме много на самолечението и даваме силно специализирани упражнения за вашия гръб


 Болка в кръста - една от най-честите патологии. За съжаление в днешно време много често и най-добрите специалисти в света не знаят винаги каква е причината. Поради тази причина има толкова много теории и лечения. Това, което ние в кабинет Вентура ви предлагаме е:

  • щателен преглед, който представлява тестване стабилността на вашето тяло и контрола на мускулите;
  • изследваме подвижността във всяка една става и като цяло всичко свързано с проблеми на вашето тяло (кога, как и при какви условия се предизвикват);

     След като преценим какво се случва с вас, ви даваме най-доброто, което може да помогне. От мобилизация на нервната система до мобилизация на фасетните ставички на гръбначния стълб, до масаж с тригерни точки и кинезиотейпинг, който да коригира вашата неправилна поза.

     Ние разчитаме много на самолечението и даваме силно специализирани упражнения за вашия гръб. По този начин ние даваме шанс вие сами да се справите с проблема. Така пестим от вашите средства и време. Ако имате оток може да приложим лимфен дренаж, оточен масаж или кинезиотейп, който да действа противооточно.

     Когато имате гръбначно изкривяване, за нас е важно да си направите рентгенова снимка във фас и профил. Има няколко причини, за да си направите тези снимки:

  1. да видим на какво ниво и къде точно е изкривяването
  2. да видим коя степен е изкривяването
  3. да преценим какви упражнения да ви предложим
  4. след нашето лечение да видите резултатите

     Ние предлагаме мобилизация на определени прешлени, обучение в правилна постурална поза, обучение на самокорекция чрез корекционен тейп, който напомня кое е правилната позиция, масаж за релаксиране на напрегнатата мускулатура и упражнения, които да коригират и да мобилизират "заспалите мускули", които са изключително важни.

      За нас е важно да разберем на какво легло се спи, на какъв стол и бюро се учи. За да бъде лечението адекватно и максимално ефективно ние наблягаме на всеки един детайл.

Коментари