Публикация

Д-р Радин Цонев: Комфортекс води до бързо освобождаване на газовете и намалява тяхното образуване (ВИДЕО)

Д-р Радин Цонев: Комфортекс води до бързо освобождаване на газовете и намалява тяхното образуване (ВИДЕО)

Благодарение на своята аюрведична формула Comfortex работи безотказно при пациенти с повишено газообразуване, категоричен е гастроентерологът


Спастичният колит е остарялото наименование на едно доста често срещано заболяване на гастроинтестиналния тракт. В наши дни го наричаме Colon irritable (дразнимо дебело черво или синдром на дразнимо дебело черво). От него страдат почти 70% от хората в развитите страни.

Дразнимото дебело черво е функционално заболяване, което означава, че не съществува органична причина за неговото възникване, обяснява началникът на Отделението по гастроентерология в Токуда Болница д-р Радин Цонев.

Клиничната изява на дразнимото чевро е най-разнообразна. Симптоматиката е свързана най-често с:

  • подуване на корема;
  • къркорене на червата;
  • метеоризъм (газове в червата);
  • редуване на запек с диария.

При Colon Irritabile НЕ се наблюдават други физиологични нарушения като кървене или слузоотделяне при дефекация, подчертава д-р Цонев.

По думите на специалиста диагностиката задължително изисква ендоскопско изследване. Ако изследването не установи никаква причина за страданията на пациента, тогава става дума за синдром на дразнимо черво. 

Лечението обичайно се извършва със спазмолитици, но когато синдромът е съпроводен с повишено газообразуване, незаменимо средство в практиката на гастроентеролога е Комфортекс, обяснява д-р Цонев: "С неговата аюрведична формула Comfortex води до едно по-бързо освобождаване на газовете и намалява дори самото газообразуване. В моята практика не се е случвало някой да каже, че Комфортекс не му помага. Не казвам, че е панацея, но работи".

Виж видеото

Коментари