Публикация

Световноизвестен цигулар свири на партито за 1 юни в болници „Медлайн“

Проф. Мичо Димитров ще забавлява болните деца за техния празник


Световноизвестният цигулар проф. Мичо Димитров прие поканата на президента на Ортодоксалния орден на Хоспиталерите на Свети Йоан д-р Невен Енчев да зарадва с мини концерт за 1 юни малките пациенти на верига болници „Медлайн“.

Музикантът, прославил името на родния си Пловдив, ще свири по време на тържеството, което лечебните заведения и хуманитарната организация ще направят на новооткритата кафе тераса от 11,15 ч.  За детския празник тя ще бъде специално украсена, а децата ще бъдат забавлявани и от аниматор, който най-напред ще нарисува лицата им, а след това ще им даде възможност да разкрият своите творчески умения, като изобразят любимите си приказни герои. Организаторите са подготвили за децата много лакомства и подаръци.

Ръководният екип на верига болници „Медлайн“ организира тържества за децата за всички големи християнски празници. Независимо че в момента са в болница и се налага да провеждат лечение, ние искаме и те да почувстват празничната атмосфера на 1 юни, заяви здравният мениджър д-р Енчев.  

Радваме се, че детският празник ще открие кафе терасата, която ще се превърне в приятно място за отдих на пациентите и персонала в горещите летни месеци, добави той.

 

 В международен мащаб Денят на детето е отбелязан за първи път официално през 1950 г. в 51 страни, сред които и България. Това се случва, след като през ноември 1949 г. в Москва с решение на Съвета на Международната демократична федерация на жените датата 1 юни се определя като Международен ден за защита на децата. Празникът се отбелязва в памет на всички деца, загинали през Втората световна война.


Коментари