Публикация

Премиерът пое ангажимент за регистрацията на „Антималигноцит”

На среща с министър-председателя Бойко Борисов от сдружение „Антималигноцит” са получили уверение, че ще започне да се работи по процедурата по закон.


"Имаме подкрепата на премиера. Досега съществуваше пълно безхаберие от предишните управления. Опитите да се регистрира медикаментът "Антималигноцит" са от 1992 г.", каза пред health.bg Катя Почева, председател на сдружението.

Лечебният продукт е създаден от българина Продан Христов, който от години живее в Австрия.

"Антималигноцит" се използва при всякакъв вид ракови заболявания. Той действа избирателно върху ракова клетка в растеж, без да вреди на здравата клетка. По време на лечението кръвната картина на пациента не се променя. При неопериран тумор с метастази например първо изчиства метастазите, след което започва да топи и основния тумор.

Ако се проведе оперативна намеса, вместо да се прави химио- или лъчетерапия, може да се проведе лечение с "Антималигноцит" и пациентът ще е излекуван. Не говорим за удължаване на живота, а за излекуване", поясни Катя Почева и допълни, че действията на препарата са доказани от множество клинични опити в Австрия и у нас.

Пациентите са били в последен стадий на болестта, като при тях са били изчерпани всички възможности за лечение. Медикаментът е показал до 70 % ефективност.

Според нея решаването на проблема с регистрацията на продукта е от изключителна важност.

"В асоциацията всекидневно се обаждат хора, защото  заболелите се увеличават. Много голям е делът на младите хора – на 20, на 22, на 27 години", допълни Катя Почева.

Коментари