Публикация

Националната конференция по гастроентерология ще се проведе във Варна през юни

03 Юни 2016 /петък/ от 10.10 часа в Балната зала на Хотел Мелиа Гранд Ермитаж, к.к. Златни пясъци ще се проведе пресконференция, в която ще участват проф. д-р Крум Кацаров –председател на БДГЕ и проф. д-р Искрен Коцев – ръководител на Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ „Св. Марина".


Ежегодната национална конференция по гастроентерология с международно участие ще се проведе между 2-ри и 4-ти юни 2016 г. в Хотел Мелиа Гранд Ермитаж в к.к. Златни пясъци. Събитието се организира от Българското дружество по гастроентерология, гатроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография (БДГЕ).


Първият ден е замислен като следдипломен курс с видеосесия и „State of the art" лекции, посветени на дискусионни теми в гастроинтестиналната ендоскопия, а във фокуса на научната програма ще бъдат новостите в гастроентерологията и хепатологията. По време на конференцията ще бъдат разглеждани новостите при диагностицирането и лечението на болестите на стомашно-чревния тракт, онкологични и възпалителни болести, панкреатит, хепатит В и С и др.

Динамичното развитие на гастроентерологията и хепатологията налага непрекъснато осъвременяване на знанията и уменията на специалистите. Лекционният курс ще отговори на въпросите „Какво ново …?" в различните раздели на гастроентерологията. Отговор на тези въпроси ще представят водещи лектори от България, Сащ, Англия, Полша, Турция, Македония, Русия, Германия и др.

03 Юни 2016 /петък/ от 10.10 часа в Балната зала на Хотел Мелиа Гранд Ермитаж, к.к. Златни пясъци ще се проведе пресконференция, в която ще участват проф. д-р Крум Кацаров –председател на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография (БДГЕ) и проф. д-р Искрен Коцев – ръководител на Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ „Св. Марина".


Коментари