Публикация

ЗА СЕДМА ПОРЕДНА ГОДИНА МЦ КИРМ ПЛЕВЕН СЪБРА СВОИТЕ ДЕЦА НА ПРАЗНИК

Близо 200 деца, заченати ин витро или чрез друга терапия, събра на празник Плевенският ин витро център КИРМ „Св. Елисавета”


На 1 юни – Световния ден на детето, площадката пред Художествена галерия „Илия Бешков” в Плевен се изпълни с дески глъч и усмивки. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични, двойни и тройни. Семейства от София, Варна, Русе, Разград, Монтана, Силистра, Стара Загора, Пловдив, Несебър, Бургас, Враца, Габрово, Перник, Троян, Велико Търново и Плевен доведоха своите рожби. Голямата изненада бяха двамата малчугани от Струмица, Македония. За да се срещнат със своите лекари, акушерки и ембриолози те са пропътували дългия път от Македония до Плевен с усмивки и хиляди благодарности.

Малчугани, най-големите от които вече завършват втори клас, танцуваха и пяха заедно с талантливите момичета и момчета от вокална група „Арлекино” към читалище „Съгласие”. Кристина Главева, дъщеря на нашата ембриоложка Нина Айвазова, ученичка от 1 клас на Училище по изкуствата "Панайот Пипков" Плевен с преподавател Пламен Иванов, изсвири на цигулка Алегрето от Моцарт.

„Вашите деца са бъдещето на България – в ръцете ви са бъдещите лекари, архитекти, инженери, бъдещите достойни граждани на родината ни. Плевен винаги ще остане в сърцата ви, защото дойдохте тук, при нас с вашите надежди и мечти и ние заедно помогнахме те да се сбъднат. Вие сте част от голямото семейство на МЦ КИРМ Плевен и ние растем заедно. Много здраве, късмет и успехи, мили деца!“ - така доц. д-р Емилияна Конова, управител на МЦ КИРМ Плевен, приветства децата и техните родители, дошли на празника да празнуват заедно с любимия екип на центъра.

За първа година тържеството на центъра бе уважено от кмета на Община Плевен. Г-н Георг Спартански поздрави децата и техните родители за празника и им пожела да бъдат все така щастливи и усмихнати, да растат в игри и занимания. Да идват в Плевен всяка година на празника. Благодари на екипа на МЦ КИРМ – Плевен и лично на доц. д-р Емилияна Конова, за себеотрицанието и любовта, с които работят и издигат авторитета на град Плевен. „Децата са нашето бъдеще, те са нашата радост и гордост, ние трябва да се грижим първо за тях, и след това за всичко останало”, категоричен бе г-н Спартански.

 

 

Коментари