Публикация

„Гастроентерологията“ на МБАЛ „Света Марина-Плевен“ с последно поколение иновативна видеоендоскопска апаратура

Тя е на световния лидер в областта – многонационалната компания Olympus


„Обединявайки опит и експертиза в производството на гастроинтестинални ендоскопски продукти с лидерството в разработването на иновативни технологии, Olympus създават вдъхновяващата си линия EVIS EXERA III ендоскопско оборудване, поставящо нови стандарти“ , се казва в прессъбщението на компанията относно излизането на пазара на модерното ѝ ендоскопско оборудване. 

Вярна на визията си за съвременна високотехнологична медицина, МБАЛ „Света Марина-Плевен“ закупи този нов продукт на японската компания за нуждите на отделението си по гастроентерология. Предимствата на новото ендоскопско оборудване обобщава д-р Елена Икономова, водещ гастроентеролог в МБАЛ „Света Марина-Плевен“:
„Evis Exera III e иновативна серия, последно поколение видеоендоскопска апаратура на Olympus, осигуряваща изображение с висока разделителна способност. Чрез NBI технологията (narrow band imaging technology) се осигурява прецизно разграничаване на здравата от патологичната тъкан. Системата разполага и с Dual focus -двустепенна технология оптични лещи, която позволява преминаването от нормален режим на фокус в режим на близко фокусиране с цел детайлно изследване на лигавицата и подлежащата капилярна мрежа.
С Evis Exera III видеоендоскопската апаратура се извършват:
• Фиброгастроскопии (изследване на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника)
• Фиброколоноскопии (изследване на дебелото черво). Процедурите са свързани с внимателен оглед на органите отвътре, взимане на материал за допълнителни изследвания, както и осъществяването на лечебни дейности и манипулации.
• Полипектомии - ендоскопско премахване на полипи на стомаха и дебелото черво.“

 

Коментари