Публикация

„Бебе бонус“ при раждане на дете дават в Очна болница „Бургас“

Инициативата е с цел насърчаване на младите служители да имат повече деца


            "Бебе бонус“ от работодателя ще получава всеки служител на Очна болница „Бургас“ при раждане на дете. Инициативата стартира от 1-ви юни 2016г. и се подема с цел насърчаване на младите служители да имат повече деца. Бонусът ще е финансов и ще се равнява на няколко работни заплати.

                Масово в България, а и почти навсякъде по света, решението за раждане на дете е свързано с притеснения на жената относно нейната кариера, реакцията на работодателите, промяна на отношението към нея и дори съмнения за запазване на работното място. „Голяма част от нашия екип се състои от жени в детеродна възраст и с паричния бонус искаме да изразим подкрепата към нашите служителки, които желаят да имат дете, и към техните семейства“ – споделя д-р Николай Иванов, управител на Очна болница „Бургас“ – „Това е и нашата мярка срещу демографската криза в страната."

     От болницата посочват, че е особено важно българският бизнес да се ангажира с проблемите, свързани със застаряването на населението и в частност с двудетния модел на българското семейство, като създава позитивно отношение към желаещите да имат деца. От клиниката призовават и други фирми да се включат в инициативата.

            Повечето от служителите на Очна болница „Бургас“ са на възраст между 25 и 39 години. От откриването й през 2008г. до момента родените бебета „на фирмата“ са осем на брой, две от които са близнаци. Всяка година в лечебното заведение има жени, които излизат в отпуск по майчинство. В момента очакват завръщането на три от тях.

            „Новината ни изненада особено приятно, защото подобно отношение към бъдещите майки дава сигурност за работното място и би решил дилемата „дете или работа и доход“ – коментира Милена Петкова, медицинска сестра в Очна болница „Бургас“ и финалист в конкурса „Най-добър специалист по здравни грижи за 2014г.“ за Бургас.


Коментари