Публикация

Децата-пациенти на УМБАЛ "Свети Георги"- Пловдив отбелязаха тържествено своя празник.

С невероятен празник, усмивки и добро настроение посрещнаха Деня на детето малките пациенти на УМБАЛ "Свети Георги"- Пловдив.


Тържеството традиционно се състоя в Клиниката по детска хирургия, съобщи нейният началник – проф. д-р Пенка Стефанова.

Малчуганите измислиха своя приказка, заедно с доброволците от НАРД, пяха и танцуваха, заедно с учениците от НУМТИ „Добрин Петков“. Възпитаниците на музикалното училище изнесоха кратък концерт, в който малката Ерика изпя „Песен за брезата“, а на музикални инструменти се изявиха Никола – на ксилофон, Даяна – китара, Бела – цигулка и Анджи – флейта. Възпитаниците на г-жа Здравка Андреева изпълниха и музикалната приказка „Житената питка“.

Ръководството на УМБАЛ "Свети Георги"- Пловдив направи празника по-сладък с приказна торта и много лакомства, а доброволците от НАРД зарадваха всяко дете с играчка.

Проф. д-р Пенка Стефанова благодари на всички, които са съпричастни към постиженията на Клиниката по детска хирургия. Тя отбеляза, че дори и в празничния ден до обед са извършени 11 операции, но за нея и колегите й няма по-голяма радост от това да видят след време здрави децата, които някога са били техни пациенти.

Коментари