Публикация

Студенти от МУ Пловдив подариха празнично настроение на децата от Онкохематологичното отделение

За някои деца 1 юни е просто поредният ден в борбата им за живот. Такава е съдбата на малчуганите, които посрещнаха празника в Онкохематологичното отделение в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.


Независимо от тежката си съдба тези деца на 1 юни бяха по-усмихнати, по-радостни. Защото две млади момичета от Пловдив ги зарадваха и направиха деня им специален.

Студентките от Медицинския университет - Бистра и Мелопомена, организираха кампания за набиране на подаръци и пари за децата. Мелопомена е опитала горчивия опит на коварната болест. Тя е била болна от рак, но за щастие от пет години е в ремисия. Няколко седмици девойките събираха книжки и моливи, за да зарадват болните дечица. Освен това момичетата обикаляха града с кутии и събираха финансова помощ.

В резултат за празника всяко дете от отделението получи торбичка с играчки и лакомства, в която беше добавена и парична сума.

Децата от детска градина „Еделвайс” също се включиха в инициативата и подариха на своите връстници рисунки. Момичетата бяха организирали и малко тържество за децата, а аниматори от Тон Бонбон дойдоха доброволно да забавляват децата. 

Източник: http://www.trafficnews.bg/

Коментари

Браво, момичета! Аз също опитах "горчивия опит на коварната болест" в това отделение.... Най-добрият екип от лекари, сестри, санитари, лаборанти са в тази болница!!!