Публикация

Детско парти за 1 юни в МБАЛ"Д-р Ат.Дафовски"

В МБАЛ"Д-р Ат.Дафовски" се проведе Детско парти за деца до 5 години, родени в лечебното заведение.


В МБАЛ"Д-р Ат.Дафовски" се  проведе Детско парти за деца до 5 години, родени в лечебното заведение. Малките, заедно с татковците и майките си се забавляваха в градинката до алея „Добролюбие“. Те се снимаха с клоун, слушаха забавна музика и опитаха от вкусните плодове, напитки и сандвичи, оформени красиво на фона на балони и цветя.

Празникът им уважи директорът на лечебното заведение доц.д-р Тодор Черкезов, който приветства малчуганите. Тук беше и началникът на родилното отделение в болницата д-р Ваня Ташева, сестри и лекари в акушеро-гинекологичното отделение.

Празникът днес е за децата, които са се родили в нашата болница. Ориентирали сме се към децата до 5 години. Една голяма част и то по-голямата от децата в Кърджалийска област, за щастие се раждат при нас тук. Искам да благодаря на майките и бащите, че са предпочели нашата болница, децата да им се родят именно в вашето родилно отделение,каза д-р Черкезов. В този ден желая на всички деца много здраве, да растат така, че да радват своите родители, да имат успехи в училище и във всичко, с което се заемат след това в живота. Директорът на болницата цитира писателя Пабло Неруда и подчерта, че в днешния труден свят най-важното са децата и техните и невинни усмивки. Той обяви, че празникът в градинката зад болницата за 1 юни, ще стане традиция. 

На партито бяха обявени и резултатите от конкурса за снимка или видеоклип на дете, родено в МБАЛ„Д-р Атанас Дафовски“. Това са братчетата Арда и Арас, които ще получат детска торта. Арда е роден на 1 юни 2009 година,  а Арас – на 24 юли 2013 година.

Коментари