Публикация

Наднорменото тегло подронва сексуалната сила


Наднорменото тегло влияе негативно върху мъжкото сексуално здраве. Това са изводите от проучване сред 4 075 мъже на възраст между 18 и 56 години, проведено на сайта www.erekcia.com като част от кампанията „Тънка талия – добър секс”. 

49% от всички участници са с наднормено тегло. Почти половината от тях (43%) споделят за зачестяващи еректилни смущения и засечки в леглото, както и за намален интерес към секса като цяло (44%).

За разлика от тях, мъжете с нормално тегло (51%) имат значително по-добра сексуална изява и по-малък риск да развият еректилни проблеми в бъдеще. Голяма част от тях заявяват, че имат стабилна ерекция (80%), интерес към нежния пол и желание за секс (74%).

Затлъстяването уврежда кръвоносните съдове, като често засяга най-напред съдовете на пениса и води до нарушено кръвоснабдяване на кавернозните тела. Ето защо мъжете с наднормено тегло имат 2 пъти по-висок риск да развият еректилна дисфункция.

Целта на кампанията „Тънка талия – добър секс” е ранната грижа за мъжкото сексуално здраве и предотвратяване на бъдещи сексуални проблеми.

На сайта www.erekcia.com мъжете могат в пълна дискретност да изчислят индивидуалния си риск, както и да проверят  нивото на еректилната си функция.

Всеки може да се консултира онлайн със специалист или да посети кабинетите по мъжко сексуално здраве, публикувани на сайта.

Коментари