Публикация

Маестро Мичо Димитров и д-р Невен Енчев свириха в дует за Деня на детето на малките пациенти в болници „Медлайн”

Двамата получиха бурни аплодисменти от децата, родителите и персонала на лечебните заведения


Световноизвестният цигулар Мичо Димитров и председателят на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан д-р Невен Енчев изненадаха малките пациенти на верига болници „Медлайн” и свириха в дует на техния празник – Деня на детето.

Здравният мениджър се включи с изпълнения на тромпет. Не съм свирил от 20 години, призна д-р Енчев и веднага беше репликиран от малчуган: „Аз пък съм на 3 години!” Изпълненията на дуета събраха много аплаузи и няколко пъти бяха извикани на бис.

Тържеството бе организирано на новооткритата кафе тераса в елитното лечебно заведение, която бе специално украсена. Старт даде принцеса Аврора, която напълни дансинга с изпълнение на патешкия танц. След още няколко танца, тя представи най-дългоочаквания гост – маестро Мичо Димитров, който откри концерта с „Романс” на Дмитрий Шостакович, „Гавот” от Сергей Прокофиев и „Барабанче” от френския композитор Франсоа Госек. Той им пожела да бъдат здрави, много бързо да се излязат от болницата, но да не забравят вниманието и любовта, с които са били обградени в детско отделение. Бъдете здрави и идвайте при нас само за празници и за профилактика, обърна се към децата д-р Енчев.

По време на концерта принцеса Аврора изрисува лицата на децата, а след това им помогна да се преоблекат и след няколко минути по терасата се разхождаха Спайдърмен, Батман, принцеса Рапунцел, Пипи Дългото Чорапче и още много приказни герои. След това децата танцуваха на песента на Крисия „Детска планета”, забавляваха се с различни игри и състезания, участваха в конкурс за модна прическа, която правиха на другарчетата си. Победителите получаваха балони за награда, а накрая заедно с лекарите и с родителите си извиха хоро на терасата.

Персоналът на болницата отрупа масите с лакомства, безалкохолни и сокчета. Най-голям възторг предизвика празничната торта „Целувка”, която малчуганите изядоха с удоволствие.

Независимо че в момента децата се лекуват в болница, държим да почувстват атмосферата на празника, заяви д-р Енчев.  Ръководният екип на верига болници „Медлайн“ организира тържества за децата за всички големи християнски празници.


Коментари