Публикация

Информационен ден по програма „Еразъм+“ се проведе в МУ-Варна

Срещата откри проф. Тодорка Костадинова – институционален координатор по програма „Еразъм +" за МУ- Варна



Насоки и полезна информация за процедурите по кандидатстване и възможностите на програма „Еразъм+" бяха представени в Медицински университет – Варна на специално организиран информационен ден. Той е част от кампания за повишаване информираността на студенти, докторанти, преподаватели и служители на университета за възможностите за мобилност с цел обучение и с цел практика, които програмата предлага.

Срещата откри проф. Тодорка Костадинова – институционален координатор по програма „Еразъм +" за МУ- Варна. Тя запозна аудиторията с целите, мисията и общите насоки в дейността по програмата.

„Еразъм+" отвори вратите си за повече страни, дава повече възможности за интегрирани екипи, помага на младите хора, на хората, които работят за наука и образование да говорят на един общ език, с цел подобряване и изравняване на качеството на работата, безопасността на пациентите и средата, в която работим." – заяви проф. Костадинова. Тя представи на гостите университетския екип за работа по програмата, включващ координатори от всички структури на МУ-Варна.  

За дългогодишната си работа по програма „Еразъм+" разказа и проф. Бистра Галунска от Катедрата по биохимия, молекулна медицина и нутрогеномика, която е институционален Болонски експерт на университета.

С особен интерес бяха посрещнати изказванията на преподаватели и студенти, участвали в мобилности по програмата, които споделиха своя опит и преживявания от престоя си в чужбина.

Гостите на събитието получиха информационни и рекламни материали, както и детайлна информация за постигнатите резултати в периода 2001-2016 г. 51 студентски и 8 преподавателски мобилности са реализирани от университета за учебната 2015/2016 година. Стажовете продължават от 2 до 9 месеца, като най-голям брой студенти се изпращат в Германия, Турция, Италия и Полша.

В края на информационната среща на многобройните участници бе дадена възможността да зададат своите въпроси и да получат експертни отговори по всички актуални теми, свързани с програма „Еразъм+"


Коментари