Публикация

МУ-Варна – с клинична база в Бургас

Присъединяването на болница "Дева Мария" към Медицински университет – Варна е част от стратегията ни за развитие, следващата стъпка ще бъде да реализираме идеята за разкриване на наш филиал в Бургас



Най-новата база на Медицински университет – Варна – университетската болница "Дева Мария" в Бургас бе открита на тържествена церемония. Лентата бе прерязана от кмета на града Димитър Николов, ректора на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов и основателя и собственик на лечебното заведение Семир Абумелих. В университетската болница вече се обучават 16 специализанти от различни специалности, като предстои броят им да се увеличава.

"Присъединяването на болница "Дева Мария" към Медицински университет – Варна е част от стратегията ни за развитие, следващата стъпка ще бъде да реализираме идеята за разкриване на наш филиал в Бургас", каза на откриването проф. Иванов.

Според кмета на Бургас Димитър Николов със структурирането на университетска болница качеството на здравеопазването в града ще се повиши с още едно ниво. „ От днес нататък тук ще се създават кадри и ще се даде възможност на младите лекари да се развиват, вместо да заминават за чужбина. Проф. Красимир Иванов е един от най-уважаваните специалисти, които създават лекари в България", заяви още Николов преди да връчи на ректора на Медицинския университет във Варна почетния знак на Бургас.

10600 са пациентите, преминали през болница Дева Мария през 2015 година. Акредитацията й като база за обучение позволява специализацията на акушер-гинеколози, ортопеди, хирурзи, кардиолози, неонатолози и уролози.

„Това е една отворена врата между Варна и Бургас, което е хубаво. Вместо да се конкурираме, ето как си сътрудничим. Благодарим на град Варна за това, благодарим и на университета", бяха думите на собственика на болницата Семир Абумелих.

Коментари