Публикация

При засилен интерес премина първия ден от кампанията за профилактика на болестта на Бехтерев

Първият ден от кампанията за профилактика на болестта на Бехтерев към МБАЛ „Пловдив“ премина успешно. Началникът на отделението по ревматология д-р Иван Горанов прегледа 10 пациента от Пловдив и региона.


Оплакванията на повечето бяха свързани с болки в опорно-двигателния апарат. Мая Борисова от Пловдив, на 61г., сподели, че от дълго време боледува коксартроза, като болки първоначално е имала само в ръката, а в последствие и в стъпалото, гърба и кръста. 

От подобни симптоми се оплака и 72- годишен пациент от с. Златитрап. Той разкри, че разчита единствено на народната медицина, а  за да облекчи ревматоидния си артрит пие сок от черешови дръжки.


Всички пациенти бяха единодушни, че трябва да има повече такива безплатни прегледи, защото липсата на направления прави достъпа до специалист почти невъзможен.

Инициативата ще продължи до края на юни, като останалите прегледи ще се проведат на 10, 17 и 24 юни.Прегледи ще се провеждат след предварително записване на час на телефона на регистратурата: 032/906-122.

Прегледите тази година са част от информационна кампания за болестта на Бехтерев, организирана от болницата съвместно със социалната мрежа за здраве CredoWeb.bg.

Коментари