Публикация

Магистър-фармацевт Мариана Иванова: Фунги спрей е комплексно решение срещу гъбички, напукани пети и лоша миризма (ВИДЕО)

Клиентите го търсят много и ние го препоръчваме, защото отзивите от тях са много добри, твърди специалистката от аптеки "Адонис"


-          Кога  пациентите търсят фунгиспрей?

-          При възпалена кожа на краката, против гъбички, против изпотяване на краката и лоша миризма, особено през лятото. Искат го при напукани пети или след педикюр. Търсят го, както, когато вече имат проблем, така и за профилактика, за да си пръскат краката или обувките. Изписват го дерматолози, ние също го препоръчваме в аптеката, тъй като отзивите са добри, пациентите понякога го избират и сами.

Подходящ е за хора, които системно ходят със затворени обувки – предотвратява  опасността  от изпотяване и спарване на краката, което намалява и риска от гъбични инфекции. Ако вече има наличие на възпаление или гъбички, първоначално се краката пръскат с цел лечение, а после за профилактика. Спорите на гъбичките остават в обувките и дори след това краката да са излекувани, има опасност от рецидив. Затова се пръскат и краката, и обувките с цел профилактика.

Фунгиспрей е добро средство след педикюр  - действа омекотяващо и успокояващо действие и предпазва от възпаления.  Подходящо е и за хора с диабет, които често страдат от напукани пети или имат гъбички.

-          Какви са предимствата на фунгиспрей пред другите подобни продукти?

-          На пазара няма друг продукт, който да е с подобен комбиниран ефект. Той осигурява  пълен комфорт на кожата на краката  - действа противовъзпалително, противогъбично, против изпотяване, против лоша миризма, омекотяващо, охлаждащо. Борната киселина има противогъбична активност. Екстрактът от листата на Салвия има противогъбичен и противовъзпалителен ефект. Маслото от мента съдържа ментол, който осигурява охлаждане  и гарантира добрата миризма. Маслото от чаено дърво има антибактериални и противогъбични свойства. Боровото масло ускорява заздравяването на раните и гарантира добрата миризма. Маслената основа осигурява омекотяващо и успокояващо действие.

Може да се използва неограничено време за разлика от лекарствата, които се прилагат само за лечение и не могат да се използват за профилактика. Повечето продукти на пазара са само против изпотяване и миризма и не предпазват от гъбични инфекции. Т.е. въпреки употребата им при при наличие на спори става зазарязаване. Разбира се, за да се постигне максимално действие,   е необходимо да се използват няколко флакона поредно.

Фунгиспрей е отлична дозировка  – много точно отделя необходимото количество.

 

 

Коментари