Публикация

Този уикенд Мисия здраве 2016 ще е отново в центъра на София

Мисия Здраве 10-12 юни 2016 г., пред паметника на съветската армия - Рекорден брой участници + фермески пазар, над 90 изложители - Близо 20 вида безплатни прегледи и консултации - Организирано бягане в Борисовата градина - Възможности за покупки на продукти и услуги с големи намаления


Кога и къде?   

      Четвъртото издание на „Мисия здраве“ ще се проведе в края на седмицата (10-12 юни 2016 г.), в центъра на София, пред паметника на Съветската армия. Както винаги, организаторите на събитието са избрали дните петък, събота и неделя за да може всеки, който има интерес, да го посети.

      Изложението се намира в щандове на открито, в непосредствена близост до Орлов мост и станцията на метрото „СУ Климент Охридски“. Посещението е безплатно.

      Тридневният празник ще започне още в петък на обяд, а официалното откриване е предвидено за 17:00.

        Кой участва?    


       Над 70 изложители - сред които са медицински центрове, специализирани болници, фармацевтични и козметични компании, производители и вносители на хранителни добавки, био храни, медицински уреди, уреди за здравословно приготвяне и съхранение на храна, уелнес и спортни центрове и др.

      +  Допълнително е организиран фермерски пазар, в който своите продукти ще предлагат над 20 семейни ферми и малки производители.

        В партньорство със София Вег Фест, ще бъде организирано и място за демонстрация, приготвяне и консумация на веган продукти.


         Предвидено е провеждането на поне 17 вида безплатни медицински прегледи и консултации, сред които:

  • Консултации:

- за ин витро методики;

- за естествено раждане и не медикаментозно обезболяване;

- за родители с деца болни от диабет;

- сърдечносъдови и кардиологични проблеми;

- пластични интервенции;

- за здравословно хранене с дипломирани специалисти;

  • Изследвания и прегледи:

            - на зрението; 

            - за вирусни хепатити В и С;

            - за глюкоза;

            - за остеопороза;

       Националната пациентска организация и Националният център по трансфузионна хематология ще организират кръводарителски акции в дните на изложението. Приканват се всички поддръжници на тази благородна кауза да се включат.

          Масово бягане в Борисовата градина  


          За първи път тази година партньор на събитието е Nike+ Run Club. В партньорство с тях, в неделя (12.06.2016 г.), ще бъде организирано бягане в Борисовата градина за всички желаещи, без ограничения. Загрявката ще започне в 08:45 пред сцената на изложението, а бягането ще започне в 9:00. Очакват се над 100 човека. Регистрацията на желаещите ще се извършва на място.

             „Мисия Здраве“ 2016 в цифри:    

-  70 изложители, с 20% повече от 2015 г.

-  Над 30 часа забавна и спортна програма

-  15 вида безплатни прегледи и консултации

-  11 официални партньора

-  15 медийни партньора

-  1 сцена

-  2 места за тренировки и танци

-  9 партньора на програмата

-  300 награди и подаръци

-  15 000 очаквани посетители

 

            Още за събитието:     

     
       

        „Мисия Здраве” е изложение - празник, което съчетава в едно грижата за здравето и красотата. Провежда се от 2013 г. с подкрепата на утвърдени обществени организации в областта на здравеопазването, както и с участието на дипломирани и известни здравни експерти. Събитието има за цел да информира посетителите достоверно и да показва колкото се може повече гледни точки по проблемите на здравето и здравословния начин на живот. Събитието не натрапва лични и групови интереси или начин на живот и няма за цел промотирането на отделни продукти, услуги или интернет платформи за сметка на други. Всеки изложител и участник е добре дошъл сред равни.

       По време на събитието посетителите могат да избират между редица безплатни прегледи, изследвания и консултации, осигурени от участниците. Всеки може да получи ценна информация за най-новите тенденции в областта на грижата за здравето, красотата и добрия външен вид. И не на последно място: в дните на събитието повечето изложители продават продуктите си с голяма отстъпка.

         И през трите дни на изложението има богата информационна и забавна програма на сцената. На изданието през 2016 г. ще бъдат раздадени близо 300 награди във викторини и в 3 вида томболи, които ще се теглят на няколко пъти всеки ден.

        По време на Изложение „Мисия Здраве” 2016 за настроението на присъстващите ще се грижат децата от Вокална студия „Дъга”, Дива Денс Скуул, Студия за модерни танци „Средец” и др.

        За обичащите спорта и активния начин на живот, организаторите са  предвидили безплатни занимания по йога, айкидо и спортни танци. В трите дни на изложението ще има и открити тренировки, организирани от Дива Спорт. Те ще включват специално подбран комплекс от упражнения, подходящи за хора от различни възрасти и с различна степен на физическа подготовка.

        Изложение „Мисия Здраве” е с безплатен вход  за посетителите.  Работното време на събитието ще бъде както следва: петък от 12:00 до 20:00 ч., събота от 10:00 до 20:00 ч. и в неделя от 10:00 до 16:00 ч.  

Помнете - Здравето не е игра!

              Сериозните експерти съветват:   

-  Не се доверявайте на гадателки, шарлатани и самозвани "специалисти" от Интернет.

- Бъдете отговорни към Вашето здраве и здравето на Вашето семейство.

- Винаги търсете квалифицирани здравни консултации и помощ и ако се съмнявате - потърсете второ мнение - пак от истински специалисти.

За допълнителна информация – 02 951 52 59, Сдружение „Български икономически форум“, www.biforum.org

Прикачени файлове

Безплатни прегледи и консултации

Коментари