Публикация

Физиотерапия в гр. Свети Влас - почивка и лечение в едно

Отделението на МБАЛ ” Лайф Хоспитал” се намира в гр. Свети Влас – в полите на Стара Планина и на брега на морето, с прекрасен панорамен изглед към Несебърския залив, разполага и с басейн.


„Лайф Хоспитал” продължава да поддържа доброто име и реноме на болничното заведението с желанието си за постоянно обновяване и развитие в различни направления. Вече е открито реновираното и обновено Физиотерапевтично отделение в гр. Свети Влас. Поради засиленият интерес за лечение там, ние сме се постарали да предложим пълен комплект физиотерапевтични процедури и апаратура на едно място. Новооткритите ни звена са в областта на водолечението и луготерапията.

Отделението е оборудвано с нова и модерна физиотерапевтична апаратура: електролечение, магнитотерапия, терапевтичен ултразвук; салон за ЛФК, сектор за водолечение и луготерапия.

Салонът за ЛФК е оборудван с клетка на Роше, кинезитерапевтични механизми и масажен кабинет.

В секторът за водолечение има ново инсталирани комбинирани вани – тангенторно-перлени, с които успешно се повлияват заболявания на ОДА и неврологични такива.

Луголечението включва прилагането на лугокомпреси. Лугата е концентриран разтвор, продукт от солодобива, представлява маслоподобна течност с жълтокафяв цвят. В нея се съдържат множество химични елементи, биологично-активни вещества, продукти на планктона и др. Тя има многостранно действие: противовъзпалително, болкоуспокояващо, повишава регенеративните процеси и имунобиологичните реакции на организма. Прилага се при заболявания на опорно-двигателния апарат (ОДА) – гонартроза, коксартроза, спондилартроза, ревматизъм, болест на Бехтерев, артрити и др.; при травматично-ортопедични заболявания – травми, навяхвания, изкълчване на стави; при неврологични заболявания – дископатии, радикулити, плексити и др.

Отделението работи по клинични пътеки към Здравната каса. При нас могат да бъдат лекувани всички видове заболявания на Опорно-двигателния апарат (Артрити, Коксартрози, Гонартрози, Спондилоартрози), възстановяване след ортопедични операции (изкуствена тазобедрена и колянна стави), фрактури, състояние след артроскопия, заболявания на периферната нервна система (Дископатия, „Ишиас”, „Лумбаго”, Плексити, Радикулити, Диабетна полиневропатия и др.), болест на Паркинсон, Множествена склероза, състояние след прекарани Инсулт , ДЦП.

При хоспитализация се доплаща сумата от 17 лв/ден (в тази сума е включена задължителната потребителска такса), в която освен медицинските услуги и манипулации се включват нощувка и храноден. За пенсионери таксата за 7 дневен курс на лечение е 105 лв.

В момента текат записвания както за прием веднага, така и за целия летен и есенен сезон по клинична пътека (работа с РЗОК). Това е уникална възможност да подобрите здравословното си състояние и да си направите една приятна почивка край морето.

 

Едновременно с компетентните грижи на медицинските специалисти използващи най-съвременна апаратура и методи за възстановяване нашите пациенти могат да почувстват влиянието на уникалния климат – съчетание от морски и планински въздух при отличните битови условия отговарящи на хотелските в региона.

 

Коментари