Публикация

Прецизна апаратура в обновената очна клиника на ИСУЛ


В Университетската болница „Царица Йоанна – ИСУЛ” беше открита напълно обновената клиника по очни болести.

Извършен е цялостен ремонт и преоборудване, които дават възможност за много по-качествено лечение на пациентите от цялата страна. Клиниката разполага с модерен операционен блок с отделна зала за операции при гнойни очни заболявания.

На разположение на екипа са всички съвременни апарати за прецизна очна диагностика. Към очната клиника в ИСУЛ е и единственият спешен център в София, който приема пациенти с очни травми, термични и химически изгаряния на очите, остри кризи на глаукома и др.

След ремонта е изградена ВИП-стая със самостоятелна баня, в която ще се настаняват пациенти по желание и срещу допълнително заплащане.

Сред уникалните за клиниката дейности са реконструкцията на предния очен сегмент, иридопластиката, пластично-възстановителна хирургия на клепачите.

През 2008 г. в офталмологията на ИСУЛ са лекувани стационарно над 1300 пациенти, съобщи ръководителят на очната клиника доц. д-р Руска Христова, която е и Национален консултант по офталмология. В нейния екип работят 10 лекари и 11 специализирани медицински сестри.

Изпълнителният директор на ИСУЛ доц. Бойко Коруков заяви, че модернизацията на болницата ще продължи и в други отделения, а ректорът на Медицинския университет в София проф. Ваньо Митев беше категоричен, че „Царица Йоанна” е и ще остане университетска болница, един от стълбовете на качествената медицинска помощ и съвременното висше медицинско образование.

Коментари