Публикация

Децата на ФК „Локомотив София 1929“ ще представят България на Парада на нациите на „Готия Къп“. Детският отбор печели футболен турнир

Децата на ФК „Локомотив София 1929“ ще представят България на Парада на нациите на „Готия Къп“. Детският отбор печели футболен турнир

На провелия се в Монтана ежегоден силен футболен турнир за деца под егидата на БФС и УЕФА, отборът на Локомотив София, възрастова група 11-годишни, са шампиони.


Отборът на ФК „Локомотив София 1929“ ще има честта да представи България по време на официалното откриване на световното първенство по футбол за деца и младежи „Готия Къп“. Турнирът се провежда ежегодно в Гьотеборг, Швеция.  Само един отбор от всяка държава има възможността да участва в Парада на нациите, с който традиционно се открива първенството на стадион „Улеви“ пред над 70 000 зрители и гости от цял свят.

Актавис изцяло финансира участието на юношеския отбор на футболен клуб „Локомотив  София 1929“ на най-престижния  международен футболен  турнир за деца и юноши, който тази година ще се проведе между 17 и 23 юли.

Освен участие в турнира, специално за футболното събитие, Актавис осигурява на бъдещите футболни звезди на „Локомотив София 1929“  и пълна спортна екипировка.

През юли тази година в Гьотеборг среща ще си дадат над 1600 отбора от 72 държави от целия свят, които ще изиграят 4000 мача на 110 футболни игрища.

Много настоящи известни футболни имена са участвали и печелили със своите отбори „Готия Къп“. Между тях са Алън Шийрър, който през 1985 г. е част от юношеския отбор на Уелингтън Джуниорс; Хави Алонсо, който през 1995 г. печели турнира с отбора си Антигуоко; Андреа Пирло като част от отбора Ю ЕС Волунтрас през 1990 г. Най-добрият отбор до момента е Тауичи, участвал на „Готия Къп“ през 1984. Осем от играчите, участвали в тима, са представили националния отбор на Боливия на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994.

Спонсорството на участието на представителен отбор на ФК „Локомотив София 1929“ на „Готия Къп“ е част от дългосрочната стратегия на Актавис за подпомагане на детско-юношеския футбол в България. По предложение и разработена концепция на Ивайло Паргов- изп. директор на Детска Футболна Академия „Надежда“, от ноември 2015 г. Актавис  дарява средства на ДФА „Надежда“ за построяване на нов, модерен терен и съвременни съблекални за нуждите на детско-юношеската футболна школа на ФК „Локомотив София 1929“. Предстои официалното откриване на обновения терен и прилежащата инфраструктура на стадион „Локомотив“ в София.

Партньорството между Актавис, Детска Футболна Академия " Надежда" и ФК "Локомотив София 1929" вече дава своите първи отлични резултати. На провелия се в Монтана ежегоден силен футболен турнир за деца под егидата на БФС и УЕФА, отборът на Локомотив София / възрастова група 11-годишни/ са шампиони. В турнира участваха 14 отбора, а момчета на Локо победиха отборите на Монтана, Левски Раковски, Спартак Плевен, а на финала и ЦСКА.

Голмайсторът на турнира - Иво Паргов, с 8 отбелязани гола, също е от детско-юношеската школа на Локомотив София.

Коментари