Публикация

Живот като Сизиф? Вече не!

Образуването и нарастването на бъбречните камъни протича без симптоми и човек даже не подозира, че има камъни в бъбреците до момента, в който не изпита силна болка


България се счита за ендемичен район за бъбречно-каменна болест (БКБ). Един на всеки 10 души е с риск да развие БКБ на даден етап от живота си, честотата се увеличава през лятото. 


Образуването и нарастването на бъбречните камъни протича без симптоми и човек даже не подозира, че има камъни в бъбреците до момента, в който не изпита силна болка. Понякога кризите са придружени от кръв в урината, чувство на парене при уриниране, по-често уриниране. Други симптоми, свързани с бъбречни камъни, особено при по-продължителна колика, са гадене, спадане на кръвното налягане до колапс, наличие на инфекция на пикочно-половата система, висока температура, повръщане, загуба на апетит и втрисане.

Реналит Екофарм е иновативна формула за разтваряне и предпазване от бъбречни камъни /уролитиаза/. 

Оригиналният патент на проф. д-р М. Иванова гарантира ефективност при всички типове уролитиаза

  • по естествен път,
  • безоперативно,
  • безболезнено,
  • за кратко време,
  • предотвратява повторното появяване 

Реналит разтваря бъбречните камъни 

Реналит има свойството да разтваря бъбречните камъни и пясъка в бъбреците като образува водно-разтворим комплекс с пикочната киселина от бъбречния камък. Реналит снижава повишеното повърхностно напрежение на урината, без да променя киселинността и.

Реналит предпазва от образуване на бъбречни камъни

Реналит намалява до минимум възможността за рецидиви и възпалителни изменения, благодарение на това, че поддържа в ниски граници повърхностното напрежение на урината и не позволява утаяването на пикочна киселина под формата на твърди частици. Той намалява синтеза на оксалати в черния дроб и тяхната утайка.


Реналит е еднакво приложим при възрастни и при деца, и при болни от двата пола.

-          Успешно се съчетава с литотрипсия (преди и след литотрипсия);

-          Може да се прилага при инфектирана форма на заболяването, тъй като не променя pH на урината;

-          Съвместим с всички известни медикаменти с урологично приложение;

-          Подобрява функцията на бъбреците и спира бъбречната инфекция;

-          Допринася за премахване на болката;

-          Може да се използва при подагра;

-          Няма странични ефекти, не предизвиква алергични прояви, подходящ за диабетици и болни от атеросклероза, хипертония, холелитиаза.


Повече за уролитиазата можете да прочетете ТУК

Коментари